thQ9ZFNRIB
Hur ska jag välja mina hårvårdsprodukter?

Hur ska man veta vilka schampo man ska välja, när det är en helt djungeln med skönhets produkter och hår/hudvårds produkter i butiker?
Svaret är enkelt, genom att börja läsa innehållsförteckning får du mer koll om vad du vill att dina produkter ska innehålla och inte innehålla.
Nästa alla produkter man handlar i butiker innehåller mer eller mindre kemikalier som i det långa loppet kan påverka ens kropp negativ. Numera finns det ingredienser i visa produkter som man kan undvika och välja bort. Även om de kan kosta lite mera så kan det vara värt det. Dessa kemiska ämne finns i smink, parfymer, hårvårdsprodukter, handtvålar, krämer,

 

 schampo, balsam etc. Här nere ser ni på de vanligaste ämne som finns i alla produkter som vi använder dagligen:

-Sodium Lauryl Sulfate
-Sodium Chloride
-Polysorbates
-Mineralolja
-PEG (polyethylene glycol)
-Amodlmethlcone
-Cetrimonlum Chloride
-Parabens.

Dessa indigresser är i väldigt små mängder och det finns regler och lagar från EU -direktiv om hur mycket man får ha i skönhetsprodukter. Detta följs, trots att det inte ska vara direkt farligt, giftig eller skadlig kan dessa kemiska ämne  ändå  påverka ens kropp och hälsa i det långa loppet. Är man desutom känslig reagerar man direkt mot dessa ämnen. De problem som kan uppstå  är T.ex irritation, allergi, inflammation, eksem och
uttorkning av huden. Vissa ämne har till med visat sig vara hormonstörande eller kanske t.o.m cancerf framkalland. Mineraloljor har flera negativa effekter är att de lägger sig som en hinna och hindrar näringoch verksamma ämnen att tränga in i huden.

Porerna på huden täpps och 
svårt att göra sig av med
avfallsämnen. Men oroa dig inte, åkommorna brukar oftast gå över om man byter till andra produkter som är hälsosammare.

Som det ser ut idag är det inte helt enkelt att välja bort dessa ämne i sina produkter.
Utveckligen går i alla fall lite framåt mot en positiv riktning då det har börjat komma fler och fler produkter där det har tagit bort en hel del av vissa ämne.
Dessa ämna har vissat sig att inte vara så himla nödvändiga att ha i produkterna. Som tur finns det  produkter som enbart  innehåller naturliga ingredienser.

En annan enkel tips man kan börja med  är:  Att när du handlar dina skönhetsprodukter är att kolla om de innehåller
-Sulfater eller
-Paraben
.
Ännu bättre om produkterna inte har något av dessa ämnen. Går det inte att välja bort ett a de eller båda av dessa ämne i produkter. Finns det en annan tumregel när du köper skönvårds produkter. Och den tumregeln är att det ska stå "vatten"  (AQUA) på första raden på innehållsförtekningen.

 Innehåller produkten vatten, då kan du slå till! För dig som önskar använda ekologiska hårvårdsprodukter så har vi ett härlig sortiment. Certifierade, modert med högkvalitativa 
hårvårds-produkter som passar alla oavsett ursprung eller hår typ du har.
Rekommenderas starkt:
-Shea Moistures
-Mixed Chicks
-Mixed Roots
-Okay

Och för dig som önskar att börja använda produkter fria från sulfater och parabaner har webbshoppen:
-Cantu
-curly kids
-texture my way
-Aunt Jackies
-Taliah walid
-Argan Smooth

Genom att fler och fler blir medvetna om vad produkterna innehåller så kan man påverka tillverkare att komma ut med fler och mer produkter som är hälsosamma och miljövänligt. På så sätt kan man få bort oönskade ämne i sina produkter

Låta håret växa ut naturligt eller rakpermanenta?

Vill du bli naturell och låta håret börja växa utan rakpermanent?
Vet du hur du ska börja din resa? 
Det kan upplevas som "jobbigt" och stort att låta håret växa naturligt. Oftast vet man inte vart man ska börja och fort vill man också att håret ska börja växa. Många som har låtit håret bli naturligt berättar att det har
varit en spännande resa där 
man har lärt känna sitt hår. 
Helt plötsigt har man stått där utan att veta med man ska göra med sitt hår när det står åt alla håll. Många gånger tänkte de
ge upp och ge efter frästelsen
att rakpermanta håret.
Men såg många fördelar
med att fortsätta sin
naturliga hår resa. För att g
öra det möjligt och underlätta
din naturliga resan mot ett hälsosamt och långt hår har
vi samlat på lite enkla tips du
kan använda dig till:


Lockigt hår är unikt och kräver engagemang och att man ska därför lägger ner lite tid att pyssla om håret. 

1
. Afrohår är ett väldigt torrt hårtyp och älskar därför mycket fukt (vatten). Därför ska du se till att hålla ditt hår återfuktad så mycket det bara går. Att tvätta håret en gång i veckan är en bra kur att börja med. Sportar man, kanske man behöver tvätta håret lite oftare. Och det är inget att oroa sig för. Vilket är helt okej, ditt hår förstörs inte. Därför blir håret bara glad av all vatten och fukt du ger den.
Tvätta inte håret för ofta bara, det torkar ut håret och är inte nödvändigt att göra det varje dag.
Tvättar du håret mer än gång i veckan kan du välja att göra en Co-wash.

Alltså att tvätta håret med balsam och inte med Schampo varje gång du tvättar ditt hår. Eller också helt och hållet skippa shampon och använda enbart balsam när du tvättar håret. Väljer du denna metod, kan det i början upplevas som att håret inte blir rent.

Detta kan beror på att hårbotten är van vid löddret (skumet) som bildas när man tvättar håret. 
Men sanningen är det att håret blir rent vid användning av enbart balsam. Schampon kan i vissa fall ta bort den naturliga fett balansen. Vilket kan resultera till torrare hårbotten, slitet hår, mjäl och flagnar på hårbotten. Kanske du kan hoppa över shampon ibland och bara använda den när du känner att du behöver tvätta håret riktigt ordentligt då och då.. När du tvättar håret med med shampo se till att  använda balsam. Har du tid kan du avsluta med en en härligt hårinpackning. Se till att ha inpackning som passar ditt typ av hår, som vårdar, reparera, stärker och håller håret återfuktad. 
När du använder balsam, applicera det i toppen av lockarna och arbeta dig från rötterna och nedåt.


2. De som har börjat med naturlig hår, har klippt av allt  hår som  har varit permanentat och börjat om från början. Känner du inte för att göra det kan du bara klippa av lite av topparna om du vill. Sen kan man klippa topparna varje sjätte till åttonde vecka. Men kom ihåg att inte klippa det för kort eftersom det kan bli problem vid hög luftfuktighet under sommaren.

3. För att håret ska växa ut utan att hårsäckar är igentäppta av mjäll, flagnar, sår och inflammationer i huvudet är det bra att se att i tu med de problem man har. Eftersom detta härmar tillväxten av håret. 
Perfekt att börja använda som första steg för att ta itu med de besvären man har.


4. Ibland kan det vara så att håret inte växer och huden känns konstigt och man känner sig trött med mera.

Detta kan vara tecken på att man kanske saknar vissa enkla och viktiga vitaminer.
Sånt som Proteiner, vissa fetter, D, C, B- vitaminer, Järn, Zink.  Som är viktiga för att alla kroppsfunktioner ska fungera bra och göra det de ska. Känner man att håret, huden, naglar etc. inte är som det ska eller brukar ter sig.

Kanske man kan fundera på att ladda på med lite vitaminer för att kickstarta processen. Hör med apotekspersonal eller sjuksköterska om vilka vitaminer man kan  behöva.

5.  Vill du inte har ditt egna hår för att du känner att det blir jobbigt att ta hand om det varje dag och att du vill slippa se hur långsamt det växer. Kan du fortsätta använda weave, Rasta flätor, peruk eller bara bära vanliga flätor. Men kom dock ihåg att tvätta håret och balsamera. Har du rasta flätor är det bra att du använder shampo och balsam när du tvättar håret. Känns hårbotten torrt och håret  frissigt livlös o
ch glanslöst. Rekommenderas att du blandar in lite olivolja eller Shea butter olja i balsam så håret får den fukten den behöver. Det är också  bra att använda treatments. Tex.  Som Virgin Fertilizer och Dr Miraclas Dameged hair Medicine på hårbotten under tiden du har ditt hår inflätat.

6. Har du weave är det  bara att fortsätta tvätta håret som vanligt. Med shampo som återfuktar håret.
Africas Best:
-Rinse out And leave in Deep Conditioner
är ett perfekt alternativ. 
Även vid användning av
peruker är det bra att se till att även där tar sig tids att sköta håret regelbundet.  Även om ingen ser ditt hår eftersom den är under en peruk  är det viktigt att   då och då ta ut dina inbakade flätor och tvätta håret, balsamera, ha i inpackningar och  treatments. 
Se därför till  ha en härligt hårstund en gång i veckan. Efter din härliga hårstund kan du fläta eller tvinna håret för att minska slitage på håret och fortsätta med peruken om så önskad.
Här är underbara produkter att använder när man har  peruker, flätor eller tvistar:

 -Mazuri
-Shea Butter smör eller oljan
(Från OKAY)
-Dr Miracles
-T-tree.

7.
  Efter ett tag när håret har börjat växa och du har gått igenom olika stadier med din procces, kommer ditt hår att förändras. De förändingar som kan förekomma är att: färgen på håret ändras, håret kan bli mjukare eller torrare, det kan kännas att håret bli stort och man kan få lockar som man kanke inte vet hur man ska hantera. Därför kan det vara bra att se över dina produkter och kanske uppdatera de. För att de ska anpasas efter den nya hårtypen. 
Också att i den här stadiet fundera på att titta på naturliga hårprodukter. För att helt och hållet ta bort kemikalier som kanske täpper, sliter, torkar ut, tillför för mycket fett i håret eller gör att du tappar ditt hår.  Titta om det går att byta till andra produkter.
 bellehaironline.se Har ett härlig sortiment som du kan ha väldigt stor nytta av:

-Shea Moistures
-Mixed Roots


8. Börjar du att få utväxt och håret blir mycket torrt kan man köra med hårprodukter som återfuktar håret, hårinpakningar, hårmasker. etc. För att undvika frestelsen att permanenta håret.
Håll ut eftersom det är vid denna stadier man vill ge upp eftersom håret känns förjävligt, hårt, torrt och svårt att veta vad man ska göra av håret. Va därför  enviss med att lyckas med din hårresa genom att vara kreativ med ditt hår och lära känna hur den funkar och  vad den gillar och inte gillar. Eftersom detta kommer att vara en viktig lärdom och nyckel för hur du uppnå drömmen om långt hår!
Våran inpackningar att rekokomenderas som hjälper mycket  och som tar hand om hårutväxt är:
Aunt Jackies
Texture my Way
Cantu.


Nu när du har fått alla enkla tips är det bara börja din naturliga hårresa.

Lycka till!

loading...

Afro hår växer inte?
Ännu en myt om afrohår eller sanning?

Vi börjar med de små. Eftersom det är där vi bygger grunden!

Ju ditt Barns hår kan visst växa hälsosamt och blir långt.
Med ett bra grund från början ger bästa förrutsättning. Genom att skippa kemikalier i barnets hår. Hålla sig ifrån för stora tunga rasta flättor och inte parmanenta barnets hår. Det verka omöjligt att barnets hår faktiskt skulle börja växa. 

När man ser barnets hår står åt alla håll, håret är torrt. Barnet skriker så fort man rör deras hår.

Det kan vara jobbigt, hopplöst och tufft för man vet oftast inte vart man ska börja. Som föräldrar till ett mörkt barn tar man den lätta vägen som vi alla säkert känner till och har erfarenhet av. Ju att antigen raka av barnets hår, göra flätor med extensions eller rakpermanta håret. Det är viktigt att ha i åtanken att barn i början av sina år är väldigt känsliga och har ömtåliga huvudet. Eftersom deras hud inte har utvecklats klart ännu. Hårsäckarna är lika känsliga så. När de är små så ha de inte den bariärr som kan hålla ute kemikaler som vi föräldrar använder på deras huvuden. Hårsäckarna kan vara extra känsliga då deras hår är lätta och mjuka och därför inte tål den tyngden som sätts på deras huvud med löshåret. Allt kan ge konsekvenser som vi kanske inte tänker på. Önskar du att ditt barn ska få långt hår. Så ska man bestämma sig för det och gå efter det målet. Eftersom det är möjligt.
Men att det krävs mycket jobb, tålamod och kunskaper om hur man bäst sköter afrohår för barn.
Vad många har erfarit med vägen mot ett naturligt hår när det gäller båda barn och vuxna är att det är svårt och krånglig från början. Håret är oftast torrt, sprättigt och man vet inte vad man ska göra. Det är just i det läge som man ska vara envis och fortsätta mot sin naturliga resa.

Viktigt motto att komma ihåg är att afro älskar fukt. Så se till att återfukta håret. Vill du inte använda massa hårvårds-
produkter kan du gott och väl göra en egen återfuktnings vatten.
Du kan själv göra en genom att blanda vatten med någon form av olja. Du kan välja att använda någon av dessa oljor: olivolja, shea butter olja. För attt det ska bli sätt kan du använda frisör flaskan för att spraya på håret lite då och då när du ser att ditt barns hår börjar blir torrt, sprötiigt och frizigt. Eftersom det har visat sig att det är så håret reagerar från början. Man ska komma ihåg att detta bara är tillfälligt och går över.  
Med rätta produkter kan man komma förvånansvärt långt. Därför är det viktigt att satsa på bra hårvård som underlättar skötningen av håret.
Att har produkter som steg för steg följer hårets stadier.

T.ex när den ska tvättas ska man se till att har en hårschampo för barn och använd inte dushkräm när du tvättar ditt barns hår..
Efter schaponeringn är det bra att använda balsam. Se till att köra hårinpackning då och då. Efter dessa behandlingar ska man se till att använda hårkrämer eller leave in conditioner. Också viktigt att göra små twistar eller inbakade flätor. Gör det försikigt när du Flätar ditt barns hår. Ta  inte i för hårt på barnetshuvud när du fixar håret. På så sätt slipper man onödiga ont  på huvudet och " fixa hårskräck "som barnet får när håret blir  smärtsamt när man håller på med håret.
På webbshopen har vi valt ut bästa produkter till ditt barn. Produkter är vårdande, skonsamma och fria från vissa kemikalier. Ta gärna ett tit på Barnvårdsprodukt avdelningen.
Lycka till med ditt barns naturliga Hår resan!


 
Hårvårds produkter för ditt barn...
loading...


Skin-lightning eller hålla sig till sin naturliga hud-färg?
Det finns oändlig med  vackra nyanser av mörkt hy. Det finns allt från  albino till blandad, ljus hy, mellan brunt till mörk hy. Färgkartan är otroligt långt. Detta är en välsignelse som individer med mörk hy har fått.  Mörkhyad individer hittar man inte bara i Africa utan också i andra delar av världen där solen är starkt. Ett ex. är i  Indien  där det finns mörka personer. Men dessa individer bor ju i Asien. Då kan man undra varför är det så? 
Vad man vet är att Individer från värma länder har mörk hy för att de ska skydda sig mot solens UV - strålningar. Den yttersta hudlagret är ett skydd mot brännskador, därför har man mycket pigment. För att man inte ska bränna sig i solen. Ju mörkare man är desto mer pigmenter har man. Desto mer sol klarar huden av, utan att man  bränds,

får problem med huden eller riskerar att få hudcancer.
Visst är det bra att kroppen anpassar sig och skapar skydd för den miljön man lever i?
Men det slutar bara inte här att prata om att mörkhy har man fått för att skydda sig mot den starka  solen som konstant lyser.

Tyvärr har människors hudfärg lett till att individer har blivit indelad i olika sociala grupper med olika status beroende på hur mörk eller ljus man är. Detta började för flera hundra år sedan och fortsätter tyvärr tills idag. Idag sker det debatt om bleckning med ett farligt ämne som används i produkterna. Ett hälsofarligt, ämne som heter Hydrokinon, ett vätska som används vid fotoframkallning. Ämnet är cancer-framkallade. Ämnet ta bort yttersta hud barriären, som är till för att skydda huden från värme, Uv-strålningen och hudåkommor som kan uppstå vid starkt sol explotation. När den viktiga skyddet försämras eller försvinner blir huden mer utsatt och ömtåligt.  Vilket kan resultera i känsligare hy, mer mottaglig för solskador, infektioner dessutom försämras huden att läkas vid skador och det kan gå så långt att det sker cellförändringar i huden.

 Varför används då produkterna?
Många kvinnor som bellehaironline.se har pratat med angående dessa produkter och

blekning svarar att de inte är intresserad av att använda produkterna för att bli ljusare.

Många gånger får man som mörk pigmentförändringar som innebär fläckar med olika färger på kroppen eller ansiktet. Eller att man får blåmärke som lämnar ett svart ärr, finnar, acne, missfärgningar  etc. Alla dessa problem brukar man som mörk inte alltid kunna hitta hudkrämer eller behandlingar som behandlar problemen.

Vad tycker Bellehaironline om användandet av bleknedel?
Webbshopen uppmuntrar ingen att förändra sin vackra hudnyans till ljusare. Alla kvinnor är vackra, sexiga, charmiga, snygga oavsett hudfärg. Alla kvinnor ska vara stolta över sig själva, älska sig och acceptera sig själva precis som de är. Men tyvärr så lever vi i ett utseendefixerad samhället. Där ett litet "fel" på ens kropp kan bli till ett stor och jobbig störningsmoment. Att man ibland är villig att gå så långt att man tar till farliga åtgärder för att fixa problemet. Saken är det att när man känner att man har ett har ett "fel" som man själv kan åtgärda på egen hand kommer man att göra det. Även om det kan innebära risker.

Webbshopen vill göra det tryggt för de som vill åtgärda sina "skönhetsfel". Detta anser vi att man kan göra utan onödiga risker.  
Än att göra det med produkter som man säkerligen vet är farliga och innebär risker.

Därför kommer Bellehaironline.se
att inte döma eller ha några åsikter om huvudana man bleker sig eller inte. Vi uppmuntrar inte till bleckning.
Det kanförekomma produkter som tonar huden, Tar bort pigmentfläckar etc. Vi tar stort avstånd från produkter som innehåller den skadliga ämnen hydroquinon.  Därför är det vanligaste ämnet som finns i produkter som mörka individer använder. Väljer man att ta itu med de problem man har och har gjort bedömning att man vill använda dessa produkter så ska det göras  med stor försiktighet. och vi har därför med stort omsorg och ansvarfullt valt ut produkter som åtgärder hudproblem utan Hydroqinon. Våran Produkter som hjälper mot missfärnimgar, acne, finnar, pigmentförändringar ect. är utveclkad av senaste beprövad teknik och vissa produkter innehåller enbart  växter och är säkra att använda.

Använder man produkter som blecker huden extremt så kan det vara bra att  tänka över varför man gör det och konsekvenser av det.
Vi på bellehaironline.se månar om våra kunder och vill  att varje individ ska vara rädda om sig själva och ta hand om sitt Naturliga jAg!

 
Inpierations bilder på de nyanser som bland annat existerar i den svarta "färgskalan." Vad är svart eller vad är vit? När en svart individ kan födda ett barn som är "vit"(Albino) Trots att barnet blir vit, så har barnet sitt ursprung där föräldrarna kommer ifrån. Även om ett barn är "albina" så är det inte färgen som bestämmer vart den tillhör eller borde tillhöras. BarneN betraktas automatiskt som afrikan, asiat beroende vart den har sin rötter ifrån. Frågan blir då vad är färg, vem bestämer färg? När det även finns vit färg i mörktfärg?
Därför vill vi att du  som tänker på att  blecka dig eller om du redan gör det att tänka över det. Är det värt riskerna?
vad ger för signaler till andra (unga tjejer/ män) om hur du känner för din hudfärg eller tänker och känner om dig själv?
Eftersom den här med bleckningen är en kollektiv fråga och verkar inte ligga särkillt mycket på individen själv. Men vi på bellehaironline.se dömmer ingen. Utan vill bara belysa problemet och kanske öppna dina ögon?
Men det viktigaste är att du vet varför och vad du känner om dig själv.
Det rådat vi kan ge är att:
Det viktigaste är att försöka acceptera sig som man är. Och älska sig själv för den man är.
Och vi på bellehaironline älskar alla färger och omfamnar alla dessa vackra, underbara färger!

Fortsätt därför att ta hand om din Naturlga Jag!

Hjärtat!

 
 Fifty Shades
   of BLACK
loading...